De Scipio App verbindt, weten ze ook in Bodegraven

Hoe zorg je voor verbondenheid onder de leden, buiten de gebruikelijke bijeenkomsten om? Dat is een vraag waar veel kerken mee te maken hebben. De Scipio App biedt uitkomst.

Toenemende digitalisering werd lange tijd als iets negatiefs beschouwd – en toen kwam corona. De coronacrisis heeft laten zien dat online communicatie ook veel voordelen met zich meebrengt. Zeker in tijden waarin contact op locatie niet mogelijk is. Dankzij online oplossingen is het altijd mogelijk om “samen te komen”, ongeacht de omstandigheden. Niet voor niets kregen we tijdens de coronaperiode een recordaantal aanvragen binnen voor de Scipio App.

Ook de Hervormde Gemeente Bodegraven-Nieuwerbrug was onlangs opzoek naar een kerkapp voor de leden. Inmiddels kunnen we met trots melden dat de Scipio App in deze Zuid-Hollandse gemeente in gebruik is genomen. Op de website van de kerk is een instructie geplaatst die uitlegt hoe een lid de app kan installeren. Nog geen e-mailadres doorgegeven? Dan kan deze direct via de site worden doorgegeven aan de ledenadministratie. Ook staan er contactgegevens bij van een appbeheerder die kan helpen in geval van vragen.

Wij zijn uiteraard erg verheugd dat we Bodegraven mogen verwelkomen als nieuwe Scipio App-gebruiker. Op de website van de gemeente is alvast kort uiteengezet waar de app voor ingezet zal worden.