Geven via de Scipio App: snel, voordelig en gebruiksvriendelijk

Geven hoeft niet ingewikkeld te zijn; hoe eenvoudiger, hoe beter. Laagdrempeligheid vergroot de kans op een succesvolle collecte – en dus op meer betalingen. Wie wil dat nou niet? De Scipio App zet daarom maximaal in op gebruikersgemak. Zo is het mogelijk om via de app een digitaal collectetegoed op te waarderen, en kunnen betalingen worden gedaan via automatische incasso of iDEAL. De opbrengsten zijn per doel inzichtelijk en door het gebruik van een collectesaldo zijn de kosten laag (er worden alleen kosten gerekend per opwaardering). Ook gasten kunnen op deze manier eenvoudig deelnemen aan de collecte.

QR-code
Direct op de betaalpagina komen, zelfs als je de Scipio App niet hebt geïnstalleerd? Dat kan met behulp van de QR-code. Deze QR-code kan bijvoorbeeld tijdens een kerkdienst op een scherm worden geprojecteerd, of onderdeel zijn van een flyer/nieuwsbrief. Wanneer de code wordt gescand met de smartphone, opent de betaalpagina met daarop het overzicht van alle beschikbare collectedoelen. Per doel kan een bedrag worden gegeven. Dit kan vervolgens als één totaalbedrag worden afgerekend via iDEAL.

Transactiekosten
Een vraag die regelmatig terugkeert: hoe zit het precies met de transactiekosten? Is het geven via de Scipio App wel voordelig ten aanzien van andere aanbieders? Om hier een duidelijk beeld van te geven, hebben we een aantal voorbeelden en vergelijkingen uitgewerkt. In deze voorbeelden worden ook de kosten die de bank rekent meegenomen, en is te zien wat het verschil is wanneer gekozen wordt voor het verleggen van de transactiekosten. Kijk voor de vergelijkingstabellen op deze pagina. We verklappen alvast: met de Scipio App bieden we de meest voordelige collecte oplossing in de markt. Veel andere aanbieders werken met percentages, of bieden bijvoorbeeld niet de mogelijkheid om transactiekosten te verleggen. Vergelijk de cijfers uit het rekenvoorbeeld met uw bestaande oplossing en overtuig uzelf!