Geven aan een collectedoel

Instructie

Wanneer de collectemodule in de app van uw gemeente is geactiveerd, kunt u vanuit de Scipio App geven aan collectedoelen.

U kunt de collectemodule vinden in het menu of in de onderste navigatiebalk in de Scipio App.

Werken met een tegoed
Voordat er gegeven kan worden aan een collectedoel, moet er een tegoed opgewaardeerd worden.

Voor het opwaarderen van een tegoed klikt u vanuit de collectemodule op de knop “Opwaarderen” en geeft u een bedrag in wat u wilt opwaarderen.

Afhankelijk van de voorkeur van uw gemeente kan dit bedrag automatisch bij u geïncasseerd worden, of kan dit bedrag direct met behulp van iDeal afgerekend worden.

Incasseren
Geef het rekeningnummer in wat u wilt gebruiken voor de incasso en plaats een vinkje om aan te geven dat u akkoord gaat met de automatische incasso.

Is uw rekeningnummer ingegeven, of al bij uw gemeente bekend, dan kunt u op de knop Opwaarderen klikken om de opwaardering af te ronden. Het bedrag wordt door uw gemeente automatisch geïncasseerd.

Direct afrekenen
Wanneer deze optie door uw gemeente geboden wordt, kan de ingegeven opwaardering direct met behulp van iDeal afgerekend worden.

Geven aan een collectedoel
Om een bedrag te geven aan een collectedoel, selecteert u eerst het gewenste doel. U kunt nu het bedrag invoeren wat u aan dit doel wilt geven.

Klik op de knop Geven om de gift af te ronden.

Het gegeven bedrag wordt automatisch van uw tegoed afgeschreven.

Veelgestelde vragen

Als uw rekeningnummer is gewijzigd, of u wilt een ander rekeningnummer gebruiken voor het gebruik van de collectemodule, dan kunt contact opnemen met het kerkelijk bureau van uw gemeente. Uw gemeente kan deze wijziging doorvoeren in de administratie.

Een dag later zal uw gewijzigde rekeningnummer zichtbaar zijn in de Scipio App.

Zolang u nog actief bent ingeschreven in de oude gemeente, kunt u het collectesaldo nog uitgeven aan een collectedoel.

Staat u inmiddels niet meer als actief lid geregistreerd in uw oude gemeente, neem dan contact op met het kerkelijk bureau van uw gemeente om dit onderling te bespreken.