Koepelkerk Arnhem maakt geven eenvoudig dankzij Scipio

We zijn altijd op zoek naar leuke initiatieven rondom de Scipio App. Hoe maak je geven zo laagdrempelig mogelijk? Door het niet onnodig ingewikkeld te maken. Via de website van de Koepelkerk is doneren een kwestie van een paar muisklikken. Ideaal voor de vele gasten en toeristen die Arnhem jaarlijks bezoeken.

Toen de Koepelkerk eind vorig jaar begon met de Scipio App waren we, zoals gebruikelijk bij een nieuwe aanmelding, nieuwsgierig naar de locatie. Het bleek te gaan om een monumentaal pand in het centrum van Arnhem. Een gebouw dat stamt uit 1837 en direct de aandacht trekt door zijn kenmerkende vorm en bijzondere stijl. Ook van binnen ziet het er indrukwekkend uit, met het gigantische orgel als meest in het oog springende onderdeel. Naast een kerkelijke functie doet het gebouw dienst als activiteitencentrum en kun je er een ruimte huren. Tevens staat het bekend als toeristische trekpleister en worden er regelmatig rondleidingen georganiseerd.

Hoe maak je geven zo laagdrempelig mogelijk? Daar hebben ze bij de Koepelkerk over nagedacht. Op de website van de kerk is een rechtstreekse Scipio Doneer-optie geplaatst. Wie naar koepelkerk.nl gaat en kiest voor “Doneer nu” krijgt direct een overzicht van de beschikbare doelen, kan vervolgens een doel selecteren en een bedrag ingeven. De betaling hoeft dan nog slechts te worden afgerekend en de gift is gedaan. De kans dat er gegeven wordt neemt dankzij deze laagdrempeligheid toe. Kortom: dankzij deze eenvoud is het gegarandeerd inkomsten verhogend. Ondanks het betaalgemak is het geven volledig veilig en is de privacy gewaarborgd.