Scipio App ook hét alternatief voor nieuwsbrief op website

We hebben het al vaker genoemd: de Scipio App is breed inzetbaar. De toenemende digitalisering vraagt om nieuwe manieren van communiceren, juist daarom zijn apps tegenwoordig zo populair. De meeste mensen hebben immers een smartphone en daarmee altijd en overal toegang tot internet.

Uiteraard vinden we het leuk om te lezen hoe de Scipio App wordt ingezet binnen een bepaalde gemeente. Een kijkje in de keuken geeft soms nieuwe inzichten en kan als inspiratie dienen voor andere gebruikers. Zo staat op de website van de Hervormde Gemeente te Broek op Langedijk dat de app de nieuwsbrief op de website van de gemeente volledig heeft vervangen. In plaats daarvan is de nieuwsbrief beschikbaar gesteld in de Scipio App. Een ideale oplossing, aangezien de app een afgeschermde omgeving is. Zo is de privacy gewaarborgd en is de informatie in de app nooit inzichtelijk voor derden. De website fungeert daarmee als een algemeen visitekaartje, terwijl de app de alleen beschikbaar is voor de leden. De nieuwsbrief bereikt zo alleen de mensen die ook daadwerkelijk een band hebben met de kerk en hier kan dan ook perfect op ingespeeld worden.

Op de website van de gemeente staat daarnaast nog dat de app voor allerlei andere dingen wordt gebruikt. Wie er niet uitkomt met de installatie kan daarvoor zelfs hulp inschakelen, om samen de installatie door te nemen.

Ook enthousiaste Scipio App-gebruikers gespot die graag hun verhaal willen delen, of bent u er zelf een? Stuur dan een e-mail naar helpdesk@hagru.nl.