DIGITALE LEDENLIJST

Digitale gemeentegids met foto’s van leden

Persoonsgegevens mogen gedeeld worden met leden binnen de eigen gemeente. Denk bijvoorbeeld aan uitwisseling van adressen of relevante informatie voor het organiseren van activiteiten in de kerk. Daarom biedt Scipio een veilige ledenlijst volgens de eisen van de AVG. Wilt u weten wat er met uw gegevens gebeurt? Bekijk dan deze pagina over Privacy en AVG.

Een afgeschermde ledenlijst in de Scipio App is een veilige en praktische optie voor het registreren en verzamelen van persoonsgegevens. De gegevens zijn alleen beschikbaar voor uw gemeenteleden en worden beveiligd met een wachtwoord, pincode, FaceID of TouchID.

Ook kunt u er voor kiezen om de zichtbaarheid van uw gegevens uit te zetten; zo houdt u de regie over uw eigen gegevens! Een veilige, beschermde ledenlijst, conform de eisen van de AVG.

Tijdbesparend en gebruiksvriendelijk

Met de ledenlijst stelt u uw gemeenteleden in staat om de overige leden van uw kerk op te zoeken en om contact te leggen. Dit werkt hetzelfde als de papieren gemeentegids van vroeger. Door de koppeling met de ledenadministratie is de ledenlijst in de app altijd actueel.

Eigen foto toevoegen

Leden kunnen in de Scipio App een eigen foto toevoegen. Ouders kunnen ook het profiel van (jonge) kinderen beheren en hierdoor ook een foto bij de kinderen toevoegen.

Altijd actueel door koppeling met de ledenadministratie

Koppel eenvoudig de Scipio App met uw ledenadministratie in Scipio Online / het LRP. Het synchroniseren van de ledengegevens gebeurt automatisch op de achtergrond. Daarbij is uiteraard rekening gehouden met de privacy- en AVG regels. Bij elke persoon staat een vinkje of de persoon doorgestuurd mag worden naar deze ledenlijst. Alleen als het vinkje aanstaat, dan komt de persoon mee en is deze beschikbaar. Heeft een gemeentelid de Scipio App eenmaal gedownload en komt deze voor in uw ledenlijst? Dan krijgt het lid direct toegang! Eenvoudig en laagdrempelig.

In te delen in Groepen, Wijken, Families en Kringen

De ledenlijst is in te delen naar de structuren die binnen uw gemeente aanwezig zijn. Zo kunt u eenvoudig zien wie er in uw wijk zitten en welke kringen uw gemeente allemaal kent. De accounts van gezinsleden zijn aan elkaar gekoppeld zodat duidelijk wordt wie bij welke familie hoort.  Op deze manier maakt u makkelijk inzichtelijk welke persoon u voor welke zaak moet benaderen. Zo blijft u als gemeente transparant en wordt de organisatie overzichtelijk. Deze indelingen kunnen ook gebruikt worden voor de communicatie.