De Scipio App is klaar voor 2024, grote ontwikkelingen verwacht

In dit nieuwsbericht kijken we terug op het jaar 2023, en blikken we tevens vooruit op 2024, waarin een aantal nieuwe Scipio App-functionaliteiten worden gelanceerd. Maar voordat we dit doen, willen we starten met een woord van dank. Want we zijn trots op waar we staan en waar we naartoe bewegen. Dat kunnen we niet zonder jullie vertrouwen! En het mooie is: we merken dat er veel vertrouwen is in de Scipio App. Door de trouwe gebruikers enerzijds, en anderzijds de nieuwe aanwas.

Veiligheid voorop
Ook in 2024 creëren we met de Scipio App een veilige en besloten omgeving voor u en uw gemeente. We zijn dan ook blij dat onze technische partner dit jaar een strenge veiligheidscontrole (pentest) heeft laten uitvoeren en daar glansrijk doorheen is gekomen. Het geeft ons vertrouwen in de toekomst, waarbij uw gegevens en die van uw leden bij ons in goede handen zijn.

Korte terugblik 
Als we terugkijken op het afgelopen jaar, zijn we trots op de resultaten.

We hebben een grote hoeveelheid kerken geïnterviewd over het gebruik van de Scipio App. Het is mooi om te zien hoe de app in de praktijk wordt gebruikt, en om te horen wat de ervaringen zijn.

Qua groei was 2023 een fantastisch jaar. We hebben meer dan 140 nieuwe klanten mogen verwelkomen en kunnen onze positie als marktleider daarmee waarborgen. Sinds de lancering is de Scipio App meer dan 50 miljoen keer (!) gebruikt, binnenkort mogen we de 750e kerk aansluiten. Inmiddels gebruikt meer dan 75% van onze kerken Scipio App Plus.

Qua ontwikkelingen hebben we dit jaar enkele waardevolle functionaliteiten toegevoegd. Ook deden we meerdere releases.

Een greep uit de nieuwe functionaliteiten die we dit jaar toevoegden:

• Een volledig vernieuwde collectemodule met uitgebreide mogelijkheden
• Geven via QR code / NFC tag voor gasten
• De mogelijkheden om gemeenteleden op de kaart te tonen
• Het toevoegen van agendapunten in interactieve groepen
• Agendapunten direct vanuit de app kunnen toevoegen
• Zoekfuncties voor nieuws en documenten

Het doet ons goed om te zien hoe deze nieuwe ontwikkelingen ontvangen worden. We kijken daarnaast ook graag vooruit.

Kerstupdate Scipio App
In de week voor Kerst kunt u de laatste update van 2023 verwachten. Daarin presenteren we het door kerken veel gewenste “toevoegen van bestanden aan uw agendapunten”. Hiermee kunt u bijvoorbeeld de liturgie aan een dienst koppelen, of de bestanden van een vergadering samenbrengen. Ook kunt u documenten toevoegen aan nieuwsberichten. Daarnaast hebben we op basis van gebruikerservaringen verbeteringen doorgevoerd bij de collectemodule.

Vooruitblik 2024
Onze technische partner heeft onlangs drie nieuwe ontwikkelaars aan het ontwikkelteam toegevoegd, waardoor we 2024 met nog meer vertrouwen tegemoet zien. We hebben voor 2024 een roadmap gemaakt, met daarop vier grote pijlers. Twee van deze pijlers kunnen we alvast met u delen.

Nieuw in 2024

• Een volledig vernieuwd App Beheer

Het Scipio App Beheer krijgt een volledige metamorfose. Hiermee gaan we het werk voor appbeheerders nog verder vereenvoudigen. Het beheer wordt gebruiksvriendelijker, overzichtelijker en er komen meer statistieken beschikbaar. Zodat een appbeheerder nog meer inzicht krijgt.

• Scipio Gavenbank

We geloven in de kracht van verbinding. Kerkleden blijken vaak zeer bereidwillig om te helpen, maar men heeft doorgaans moeite met het vinden en verbinden van deze vrijwilligers.

De Scipio App gaat vanaf volgend jaar een nog grotere rol spelen bij het versterken van de onderlinge verbinding. De gavenbank van de Scipio App gaat de gaven en kwaliteiten van gemeenteleden koppelen aan taken en werkzaamheden.

Of het nu gaat om het schenken van koffie, het organiseren van een bijeenkomst, taken rondom een dienst, of het ondersteunen van leden die hulp nodig hebben. Er zijn heel veel kleine en grote taken die binnen de kerk opgepakt en ingepland kunnen worden.

Wat kunt u nog meer verwachten in 2024?

Naast het nieuwe App Beheer en de gavenbank staan er nog twee grote ontwikkelingen op het programma. Deze ontwikkelingen zullen bijdragen aan meer toegankelijkheid, interactie en communicatie binnen de Scipio App. We houden u nog even in spanning, hier wordt u later in het jaar uitgebreid over geïnformeerd.

Wij kijken vol vertrouwen uit naar 2024 en zijn u graag van dienst om uw gemeente te informeren, te verbinden en te ondersteunen.

Wilt u altijd op de hoogte zijn omtrent nieuws en updates?

Klik op het logo hieronder om onze LinkedIn-pagina te volgen.