Kerkelijk Nederland beleeft de 40-dagentijd met de Scipio App

In tijden van flitskoeriers en Zoom-sessies vormt de Scipio App een robuust en modern platform voor bezinning.

Een leven zonder smartphone is nauwelijks meer voor te stellen. Toch zag het digitale landschap er tien jaar geleden nog compleet anders uit. Belangrijke verandering: de opkomst van apps. De app is voor veel organisaties getransformeerd van luxe extraatje naar onmisbaar verlengstuk. De coronacrisis heeft dit proces versneld. Locatie-onafhankelijk kunnen werken en onbeperkte bereikbaarheid zijn daarbij belangrijke pijlers.

Scipio

Scipio is afgeleid van de spreuk ‘Disciplina vitae scipio’, wat vrij vertaald ‘steunstok voor het leven’ betekent. De Scipio App zet maximaal in op het samenbrengen van kerkleden. In de app kan een lid worden gekoppeld aan een groep, binnen een groep bestaat de optie tot uitwisseling van informatie, zoals nieuws- en agendaberichten. Dankzij de groepsstructuur krijgen leden op maat gemaakte en relevante content aangeboden. Tevens is er een koppeling met de ledenadministratie. Voor het collecteren is er de digitale collectemodule, waarmee een lid snel en laagdrempelig een donatie kan doen. Als applid kun je anderen uitnodigen deel te nemen aan 40 dagen hier en nu, meelezen met het bijbelrooster, dagelijks een verse podcast beluisteren en inspiratie delen. Dankzij de koppeling tussen de 40dagentijd-app en de Scipio App wordt de aanloop naar Pasen een feestelijk aftelmoment waarvan je niets wilt missen!

Aftrap 40-dagentijd: 35.000 pushmeldingen verstuurd

Op de eerste dag van de 40 dagen-tijd zijn er 35.000 notificaties (pushmeldingen) verstuurd. Dit betekent dat 35.000 leden de dag zijn begonnen met een inspirerend moment van bezinning. Nooit eerder werden er zoveel meldingen tegelijk verstuurd vanuit de Scipio App. Gedurende de 40 dagen-tijd zal er dagelijks in de ochtend een pushmelding worden verzonden ter herinnering.