Hoe organiseer ik een kerkdienst voor 100 leden?

Tijdens de persconferentie kondigde premier Rutte aan dat vanaf 1 juni kerkdiensten weer mogelijk zijn voor 30 personen en vanaf 1 juli voor 100 personen. Scipio ondersteunt uw kerk in het organiseren van diensten in tijden van Corona en met een maximaal aantal personen.

Reserveringssysteem kerkdiensten

De PKN stelt het verplicht voor al haar gemeenten; kerken moeten gebruik gaan maken van een reserveringssysteem om het aantal kerkgangers te kunnen controleren. Maar hoe kom je als kerk aan een betrouwbaar en goed werkend aanmeldsysteem? Hierin ondersteunt Scipio met een uitgebreide reserveringsmodule. Deze module voorziet in de behoefte om het aantal kerkgangers goed te kunnen reguleren.

aanmeldsysteem kerkdiensten corona

Aanmelden voor een kerkdienst

De beheerder van de App kan kerkdiensten toevoegen, waar een gemeentelid zich eenvoudig voor aan kan melden via zijn eigen app. In de Scipio App wordt weergeven hoeveel plekken er nog zijn en als hoeveelste je je hebt aangemeld. De App beheerder kan eenvoudig zien wie zich hebben aangemeld. Ook is het mogelijk om meteen uw hele gezin aan te melden voor een dienst. Communicatie verloopt via pushberichten en mail.

  • Koppeling ledenadministratie (toegankelijk, je weet zeker dat een lid zich heeft aangemeld en dat er geen dubbele aanmeldingen zijn)
  • Aanmelden met/tot ingesteld limiet (30, 100 etc) of aanmelden zonder limiet (loting achteraf bijvoorbeeld)
  • Aanmelden tot ingestelde optionele datum
  • Ouders / gezinshoofden kunnen ook gezinsleden aanmelden, zoals kinderen (de gezinsrelatie wordt overgenomen vanuit de ledenadministratie)
  • Leden kunnen zich ook weer afmelden (er komt dan automatisch weer een plekje vrij)
  • Een optie voor meerdere diensten op één dag, zoals ochtend en middag
  • Directe communicatie via pushmeldingen en/of e-mail (beheerder)
  • De beheerder kan ook handmatig leden aanmelden (denk aan mensen zonder app)

Waarom via de Scipio App?

De Scipio App is gekoppeld met de ledenadministratie en conform de normen van de AVG. Dit betekent dat de ledenlijst actueel en up-to-date is en dat niet zomaar iedereen zich kan aanmelden voor een kerkdienst. Zo houdt u de controle over het aantal mensen wat bij een kerkdienst aanwezig is, en blijft u als kerk veilig. Bovendien heeft de Scipio App nog vele andere functies die de organisatie van uw kerk veel gemakkelijker maken; het sturen van pushberichten, nieuws en het uploaden van documenten.